MAISON DE LA PAROLE


Afrifogo - Maison de la Parole
Crédits : Yeleen 2016

La Maison de la Parole is een platform voor de woordkunst dat zich tot doel stelt om de West-Afrikaanse sector van de verhaalkunst in de subregio professioneler te maken. Dit platform, gevestigd in Bobo-Dioulasso, zet zich in voor de verzameling, het neerschrijven en de verspreiding van verhalen alsook voor de professionalisering van de vertellers en de verenigingen waarin ze worden samengebracht.

Zijn actie strekt zich op dit ogenblik uit over drie landen (Burkina Faso, Mali, Niger) waar de redekunst tot het lokale culturele erfgoed behoort. De vertellers zijn overtuigd van de noodzaak zich te verenigen om gezamenlijke en doeltreffende acties te kunnen ondernemen. Het platform biedt de West-Afrikaanse vertellers de mogelijkheid om de verworvenheden van elk land samen te brengen en zodoende aan de professionalisering van zijn vertellers en zijn leden te werken.

Programma 2017-2018 : Africalia ondersteunt de versterking van de deskundigheid, onder andere het associatieve, administratieve en financiële beheer ; de opleiding van vertellers ; de verspreinding dankzij de verhalenkaravaan.


Afrifogo - Maison de la Parole 2
Crédits : Yeleen 2016

Contact

Maison de la Parole
01 BP 806 Bobo-Dioulasso 01

maisondelaparolesecretaire@yahoo.fr
00226 20 98 52 44

Website : afrifogo.wordpress.com
Facebook : www.facebook.com/afri.fogo


logo_maison_parole_afrifogo