Yandé Codou, la griotte de Senghorcover_dvd_Yande-codou_senegal

De zangeres Yandé Codou Sene was een van de laatsten der Mohikanen van de polyfone poëtische traditie van de Serer. “Yande Codou, de griotte van Senghor” werpt een intieme blik op een diva die de geschiedenis van Senegal heeft doorkruist aan de zijde van een van de grootste mythische figuren van het land, de president-dichter Léopold Sédar Senghor. Een teder en bitter verhaal over grootsheid, glorie en neergang.

Collectie Africalia Productions [Doku]


Voorstelling van de regisseuse Angèle Diabang

Angèle Diabang werd in 1979 in Senegal geboren. Ze volgde haar opleiding aan het Média Centre van Dakar en aan de filmschool La Fémis in Parijs. Ze stond in voor de montage van een heel aantal producties alvorens ze in 2005 haar eerste film “Mon beau sourire” (Mijn mooie glimlach) maakte. Deze film wijdt zich aan een West-Afrikaanse traditie onder vrouwen, namelijk het tatoeëren van het tandvlees. Sindsdien heeft ze deelgenomen aan talrijke internationale schrijf- en productieworkshops, waaronder Eurodoc.
Aangezien zij bijzonder geïnteresseerd is in het thema ‘overdracht en traditie’, richtte ze in 2006 de productiemaatschappij “Karoninka“ op, om zoals ze zelf zegt, de vrijheid te hebben om de werelden te kiezen die ze wil verkennen.

Koop de DVD

Prijs: 15,00 €
Om een DVD te kopen, stuur een email naar: africalia@africalia.be

Technische gegevens

Length: 52’ / Version : French-Wolof / Subtitles : Dutch-English-Spanish / Year of production : 2011 / Producers : Angèle Diabang / Coproducers : Karoninka - Africalia / Direction : Angèle Diabang / Scenario : Angèle Diabang / Cameras : Florient Boucher-Fabacary Assymby Coly / Editing : Yannik Leroy / Sound : Mouhamet Thior / Mixing : Damien Defays / Musics : © Yandé Codou Sène, © Wasis Diop, © Youssou N’Dour / Documentary voice : Angèle Diabang.